mandag den 18. februar 2013

R som Rugbrød

Efter jeg er startet med at gå hjemme, bager vi ALT selv. Til at starte med købte jeg bare de der færdig blandet pakker, hvor man bare tilsætter gær og vand. Dejlig nemt og så smagte det godt. Men SÅ blev jeg enige med mig selv om at det der surdejs halløj skulle have en chance.... Efter en uge hvor jeg blandede mel og vand sammen var surdejen klar og jeg fik bagt et stykke af himlen, intet mindre. Det kræver ikke det store, dog vil jeg sige, jeg ville på INTET tidspunkt undvære min assistent. Den er GULD værd. Jeg knalder surdej, rugkerner og vand sammen om morgen og tilsætter mel, salt og en ekstra sjat vand om aftenen inden jeg kravler til køjs. Næste morgen ryger "suppen"( for det er det næsten, eller vælling, den er tyndere end det de anbefaler...) i 2 forme og i en 200 grader varm ovn og 1 time senere vælter jeg 2 friskbagte brød ud af formene. Savl, det kan godt anbefales...
Opskriften fås her og der kan man også finde opskriften på surdej
Min dejlige surdej der bobler
ummm lækkert brød, mums

10 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det er så nemt og de smager PRAGTFULDT

      Slet
  2. Jeps ikke noget bedre end dit rugbrød, gerne lunt og så med et ordentlig lag smør ;)

    Grete og Ingwerd var også vilde med det. ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var godt at de kunne lide det ;)

      Slet
  3. Hjemmebagt rugbrød er bare noget af det bedste. Og en god opskrift er guld værd :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Og den her opskrift er bare så simpel. Jeg linker lige til den senere. Mums

      Slet
  4. Uhm, de ser gode ud, jeg kan næsten dufte dem....

    SvarSlet
    Svar
    1. Hi hi ja og de dufter RIGTIG godt ;)

      Slet
  5. Det ser sååå lækkert ud, ummmm

    SvarSlet