Efter jeg er startet med at gå hjemme, bager vi ALT selv. Til at starte med købte jeg bare de der færdig blandet pakker, hvor man bare tilsætter gær og vand. Dejlig nemt og så smagte det godt. Men SÅ blev jeg enige med mig selv om at det der surdejs halløj skulle have en chance.... Efter en uge hvor jeg blandede mel og vand sammen var surdejen klar og jeg fik bagt et stykke af himlen, intet mindre. Det kræver ikke det store, dog vil jeg sige, jeg ville på INTET tidspunkt undvære min
assistent. Den er GULD værd. Jeg knalder surdej, rugkerner og vand sammen om morgen og tilsætter mel, salt og en ekstra sjat vand om aftenen inden jeg kravler til køjs. Næste morgen ryger "suppen"( for det er det næsten, eller vælling, den er tyndere end det de anbefaler...) i 2 forme og i en 200 grader varm ovn og 1 time senere vælter jeg 2 friskbagte brød ud af formene. Savl, det kan godt anbefales...
Opskriften fås
her og der kan man også finde opskriften på surdej
|
Min dejlige surdej der bobler |
|
ummm lækkert brød, mums |
Wow, de ser lækre ud! God idé!
SvarSletDet er så nemt og de smager PRAGTFULDT
SletJeps ikke noget bedre end dit rugbrød, gerne lunt og så med et ordentlig lag smør ;)
SvarSletGrete og Ingwerd var også vilde med det. ;)
Det var godt at de kunne lide det ;)
SletHjemmebagt rugbrød er bare noget af det bedste. Og en god opskrift er guld værd :-)
SvarSletOg den her opskrift er bare så simpel. Jeg linker lige til den senere. Mums
SletUhm, de ser gode ud, jeg kan næsten dufte dem....
SvarSletHi hi ja og de dufter RIGTIG godt ;)
SletDet ser sååå lækkert ud, ummmm
SvarSletOg DET er det, mums
Slet